Frågor och svar om underlivet

5 Apr 2002, 21:43 197
Annat, 0 år
Question


Jag vet inte riktigt om mitt underliv är som det ska... jag är otroligt trång. får knappt ett finger och inte ens en tampong. När jag känner med fingret känns det som en massa "köttklumpar" som är i vägen. Vad ska jag göra?

Svar

Jag kan tänka mig att det är mödomshinnan du känner och det kan ibland vara ett ganska litet hål, vilket kan medföra problem att få in en tampong. Mitt råd är att du väntar några månader och provar igen. Du kan försöka med att använda den minsta tampongen, stryka på lite vaselin längst ut på toppen och föra in den försiktigt. Det kan vara så att du spänner dig för att det gör ont och då blir det svårt att få in tampongen. För det mesta så brukar detta att lösa sig självt om man ger det tid. Om du ändå känner dig orolig så kontakta ungdomsmottagningen på din ort.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar