Frågor och svar om ollon

11 Apr 2002, 22:48 522
Annat, 0 år
Question


Goddag! Jag är på väg att få panik här alltså! Mitt ollon har varit rött så länge jag kan minnas, och det vägrar att försvinna. Jag kör med tvål varenda dag men ingenting händer. Jag har letat bland tidigare frågor men kan inte hitta någonting som stämmer bra in på mej. Jag förstår ju att det inte är någon könssjukdom eftersom jag typ alldrig varit i närheten av någon tjej...men det är ju äckligt ändå. Är detta svamp? Det låter ju på namnet som det skulle synas ganska väl, men det enda jag har lagt märke till är att jag vid något tillfälle haft eksem på förhuden och pungen... men så är jag också en sån kille som har det överallt. Är det nödvändigt att kontakta ungdomsmottagningen eller finns det något smidigare sätt? (Ganska pinsamt)! Snälla svara annrs kommer ju inte jag kunna ta kontakt med någon!

Svar

Det kan röra sig om eksem. För detta talar att du har haft rodnaden en längre tid, utan närvarande av sexuell kontakt. Jag rekommenderar dig att du kontaktar läkare för bedömning och behandling. Överdriven hygien och för mycket vatten gör att eksemet blir sämre.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar