Frågor och svar om gymnasiet

9 Apr 2002, 14:15 408
Annat, 0 år
Question


Hur många poäng måste man ha för att komma in på samhällsprogramet på "katte"?

Svar

Jag kan inte svara på det eftersom det ändras varje år beroende på vilka poäng de har som söker/kommer in där. Vilket "Katte" menar du? Det finns ett otal Katedralskolor i Sverige. Du får fråga din studie- och yrkesvägledare om detta, men rent allmänt är det så att för att vara behörig att söka till gymnasiet måste du vara Godkänd i Matematik, Engelska och Svenska.

Min erfarenhet är dock, att man måste ha Godkänt i minst 10 ämnen för att klara av ett program, och för att klara av Samhällsprogrammet bör man vara duktig i språk och just samhällsvetenskapliga ämnen. Man ska inte bara komma in på gymnasiet, man ska komma ut också och för att ha en chans att komma vidare på högskola/universitet bör man ha ganska bra betyg.

Lycka till!

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar