Frågor och svar om onani

9 Apr 2002, 18:01 258
Tjej, 0 år
Question


på vilka sätt kan man onanera?

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Det finns en mängd sätt att onanera på, beroende på om du är kille eller tjej. Jag tar det som är vanligast här, men annars är det bara att använda sin fantasi.

För tjejer är det vanligaste att man smeker klitoris. Det är den lilla utbuktningen som sitter långt fram i slidan. Klitoris kan tjejen smeka med sina egna fingrar och då får hon känna sig fram till vad som känns skönt. Ett annat vanligt sätt är att tjejen använder vattenstrålarna från duschen till att smeka klitoris.

För killar är det vanligast att smeka ollonet som sitter längst ut på penisen genom att greppa om förhuden och föra den fram och tillbaka över penisen. Killen får känna sig fram hur hårt han skall klämma om penisen och hur fort han skall föra handen fram och tillbaka.

Detta är de vanligaste sätten, men fråga gärna under vårt Fria Forum så får du säkert massor med tips.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar