Frågor och svar om samliv

10 Apr 2002, 21:22 216
Annat, 0 år
Question


Hej nu är det så att jag har varit tillsammans med min flickvän i ca 6 mån vi har haft sex som vanligt men problemet är att jag vet inte hur man vet att en tjej har fått orgasm??
Senast vi hade sexuellt umgänge så slickade jag henne och sen hade vi sex..
När vi var klara sa hon att det hade gått för henne och sen började det rinna en genomskinlig vätska från hennes underliv.
Så frågan är vad var det för något??
Asså jag är inte sån som får dåligt självförtroende av att man inte fått sin flickvän att komma för att jag ser sex som en utforskning av varandras kroppar!
Men jag vill inget annat än att det ska vara skönt för henne och att hon ska komma!!
För hennes två fd pojkvänner brydde sig inte om henne utan hon skulle bara sära på benen och ligga still så dem fick göra sitt... Dålig still...
SKULLE VARA TACKSAM FÖR SVAR

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Det finns inget säkert sätt att veta att ens tjej har fått orgasm. I det här fallet måste du lita på hennes ord. Alla tjejer upplever sin orgasm olika, och beter sig också olika när det går för dem. Vissa är högljudda andra är helt tysta. Vissa rör sig mycket, andra blir helt stilla i kroppen. Så det är svårt att säga vad som gäller just för din tjej.
Den genomskinliga vätskan som du pratar om är sannolikt sekret som utsöndras när en tjej blir upphetsad. Det är även det olika hur mycket sekret en tjej utsöndrar, plus att det självklart beror på hur upphetsad hon är.
Det låter bra att du inte känner press att din tjej måste få orgasm, och att du även bryr dig om att det skall vara skönt för henne. Eftersom du verkar bry dig mycket om henne så tycker jag att du kan prata med henne även vid tillfällen när ni inte har sex om det här med orgasm för hennes del. Du kan ju till exempel fråga hur hon brukar reagera när hon får orgasm. Men som sagt, annars får du lita på hennes ord. Man kan ju inte gör mer än att fråga som du ändå gör.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar