Frågor och svar om sex

10 Apr 2002, 15:55 159
Annat, 0 år
Question


Jag kan inte få orgasm tillsaman med min flikvän oavsett hur myckt vi försöker. Jag är oskuld så jag är väl också lite nervös är det bidragande? Hur som hälst känns det pinsamt. Vad ska jag göra?

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Jag förstår att detta kan kännas pinsamt, men självklart är det så att din nervositet bidrar till det hela. Jag tycker att du och din flickvän under en tid skall försöka att strunta i det där med orgasm. Ni måste helt enkelt lägga det åt sidan ett tag så att du inte känner pressen att få orgasm. När ni smeker varandra så skall ni bara koncentrera er på att det skall kännas skönt och sluta efter en en liten stund, dvs aldrig hålla på tillräckligt länge för att du skall kunna få orgasm. Om ni gör så ett tag så kommer din nervositet att släppa, vilket gör att ni med tiden kommer att kunna hålla på så länge att du kan få orgasm utan att känna dig spänd och nervös. Det svåra nu är förmodligen att prata med din flickvän om det här, men det är något du måste försöka göra. För det är inte bra om ni håller på som ni gör nu och du känner mer och mer press. Då kan man komma in i en negativ grej som är svår att ta sig ur. Så ta mod till dig och berätta för din flickvän vad jag har sagt så får ni pröva er fram.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar