Frågor och svar om samlag

11 Apr 2002, 22:50 123
Annat, 0 år
Question


Jag är en kille på 15 år, jag e oskuld och nästan alla killar och tjejer har haft sex jag känner mig som en "tönt". Är detta normalt?

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Det är helt normalt. Du är absolut ingen tönt bara för att du inte haft sex än. Du är bara 15 år gammal och det är ganska ungt för att göra sin sexdebut. I din ålder är det många som pratar om sex, men det är faktiskt inte det vanligaste att man gör sin debut när man bara är 14-15 år, så jag undrar allt vilka dessa killar och tjejer är som du menar när du säger att nästan alla har haft sex. Många i din ålder säger ju också att dom haft sex fastän dom inte haft det, just bara för att inte känna sig töntiga.

Jag lovar dig att det är mer vanligt att man gör sin debut när man är 15-20 än när man är 13-15 år, så jag tycker du ska ta det lugnt. Sexdebuten är inget man behöver stressa med utan vänta tills du hittar någon som du verkligen tycker om. Tänk på att sexdebuten gör du bara en gång i livet, så slarva inte bort den bara för att du tror att man måste ha haft sex tidigt för att inte vara en tönt.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar