Frågor och svar om onani

11 Apr 2002, 22:51 127
Annat, 0 år
Question


Jag har nyligen fått min fråga besvarad och är tacksam för svaret men...
Hur ska hon veta om hon aldrig fått det förut???
TACKSAM FÖR SVAR!!!!!

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Jag antar att det var du som frågade om hur man vet om en tjej fått orgasm. Det hade varit bra om du skrivit lite tydligare vilken fråga som var din, men jag utgår från att det är detta du menar.

Om din tjej aldrig fått orgasm så kan det självklart vara svårt att veta hur det känns. Det är inte heller helt enkelt att beskriva hur en orgasm känns eftersom de flesta säkert skulle ha sin egen beskrivning av vad en orgasm är, men det är som en typ av sammandragning först som kan kännas som om musklerna drar ihop sig. Lite som en kramp men på ett skönt sätt. När orgasmen kommer så är det som om hela spänningen släpper och samtidigt kommer då en väldigt skön känsla. Man kan känna det som en värme sprids i hela kroppen, eller som om man bara blir totalt avslappnad. Under ett samlag kan man tycka att det känns skönt, men när orgasmen kommer så blir det väldigt intensivt skönt under några sekunder och sedan blir man väligt avslappnad.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar