Frågor och svar om onani

14 Apr 2002, 14:56 176
Annat, 0 år
Question


Hej!
det är såhär, alla frågar om det är onormalt att onanera 1 gång varannan dag, men vissa dagar så kan jag onanera varje dag, och ibland inte bara nöja mig med en orgasm utan få tre stycken, jag känner mig onormal! Kan detta vara nästan ett beroende eller vad klassas som beroende?

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Du behöver inte bekymra dig eftersom det inte är det minsta onormalt att onanera varje dag, eller flera gånger/dag. Det är inget som klassas som något beroende överhuvudtaget.
Det här med att onanera går för dom flesta människor i perioder. Det finns dom som onanerar lika många gånger som du i hela livet, men i dom flesta fall så går det lite i vågor. Det betyder att i vissa perioder av en människas liv, onanerar hon/han flera gånger om dagen, emedan det kan komma perioder när hon/han nästan inte onanerar överhuvudtaget. Dom flesta onanerar som mest i unga år, men som sagt det är väldigt individuellt, och många onanerar mycket under hela sitt liv, så sluta bekymra dig och fortsätt onanera så ofta du har lust.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar