Frågor och svar om få kontakt

22 Apr 2002, 08:26 176
Annat, 0 år
Question


Det har börjat en ny tjej i våran klass och jag är kär i henne. Men jag vet inte om hon är kär i mig.Vad ska jag göra för att ta reda på det?????

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Det finns flera sätt att ta reda på om hon är kär i dig. Det som kräver mest mod är givetvis att berätta för henne hur du känner och fråga henne hur hon känner för dig. Men det är ju inget som man bara gör så där mitt under en lektion, och det kanske inte heller är så lämpligt om ni inte har pratat så mycket.

Men du kan ju alltid ringa henne, eller försöka få henne lite för dig själv någon gång i skolan. Då kan du börja småprata lite och till exempel fråga hur det är att ha kommit ny till klassen osv. Verkar hon då positiv kan du ju föreslå att ni skall göra något tillsammans, gå på bio, gå och fika, eller något annat som du kan komma på. Om du bara hittar något sätt att börja prata med henne personligen eller i telefon så kommer du märka om hon verkar vara intresserad. Om hon inte verkar vara det, och inte vill att ni skall hitta på något tillsammans så är det inte så mycket att göra. Men om hon tycker det kunde vara kul att ni träffas och gör något, så kan du med tiden när du lärt känna henne lite bättre, kanske våga berätta om hur du känner, för då bör du ha märkt om hon är intresserad av dig överhuvudtaget.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar