Frågor och svar om sex

22 Apr 2002, 08:26 684
Annat, 0 år
Question


Hej!Jag är helt oerfaren när det gäller att runka av en kille.Jag fick chansen att göra det i somras men blev panikslagen och "backade" Snälla hjälp mig att förklara! Ska man dra tillbaka förhuden, hur långt i så fall,ska den vara tillbakadragen hela tiden.. jag vet inget!!!

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Det finns inget som är helt rätt och fel när det gäller att runka av en kille utan man får helt enkelt prova sig fram för att se vad just din kille tycker är skönt. Det finns dock vissa grundprinciper som jag kan berätta om för dig.

Det första är att man tar tag om penisen med hela handen längst ut. Precis som du tänkte så handlar det hela om att dra förhuden fram och tillbaka över ollonet som sitter längst ut på penisen. Hur hårt du skall hålla om penisen kan jag inte säga för det är olika hur killar vill ha det, så du får testa att klämma olika hårt så märker du på din kille vad han gillar. (OBS! Du kan ju faktiskt fråga honom också när ni väl kommit så långt). Sedan för man handen fram och tillbaka över ollonet, med förhuden emellan handen och ollonet om du förstår vad jag menar.

Dom flesta killar tycker om att bli runkade lite långsamt till att börja med, och att man sedan runkar snabbare i takt med att upphetsningen stiger.

Du behöver inte dra tillbaka förhuden så långt det går, utan det viktiga är att förhuden förs fram och tillbaka över ollonet som bara är en liten del av penisen. Det betyder alltså att förhuden inte ska vara tillbakadragen hela tiden, utan istället föras fram och tillbaka.
Hoppas det blivit något klarare för dig nu. Men som sagt, det bästa är att fråga den kille som du i framtiden vill ha sex med på det här sättet.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar