Frågor och svar om sex

22 Apr 2002, 08:27 242
Annat, 0 år
Question


Min kille vill ha sex men jag vet inte. jag känner min inte säker. han är jätte sur på mej för att jag säger nej hela tiden. Vad ska jag göra???

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Du ska fortsätta säga nej, tills det känns rätt för dig. Sedan får han bli hur sur han vill!

Men det hindrar ju inte att du pratar med honom om att det känns jobbigt för dig när han blir sur. Förklara för honom att du inte känner dig säker och att du vill vänta till det känns rätt.

Vem som helst skulle bli stressad om någon blir sur över att man inte vill ha sex. Många skulle faktiskt dumpa en sådan kille som inte kan respektera ett nej utan att bli sur. Men mitt förslag är alltså att du åtminstone ger honom en chans att bättra sig och försöker förklara för honom hur du känner det och ber honom respektera ditt nej utan att bli sur. Gör han inte det efter att du pratat med honom så tycker jag faktiskt att det är läge för dig att fundera över om du vill vara tillsammans med en kille som inte respekterar dig. Prova gärna mitt förslag så får du se. Men vad du än gör så ha inte sex om det inte känns rätt. Jag lovar dig att den som kommer att förlora på det i längden är du själv.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar