Frågor och svar om gymnasiet

22 Apr 2002, 08:32 261
Annat, 0 år
Question


Hej! Jag har gått undersköterske linjen på gymnasiet men fick IG och G i betyget men inga streck... Så jag har vad jag förstått inget riktigt slutbetyg?? Är jag underdersköterska ändå?? eller måste jag läsa upp mina betyg på komvux ? jobbar i vården men får lön som vårdbiträde och vet inte om jag ska kräva lön för undersköterska !!! Hjälp!!

Svar

Som jag förstår så har du ett slutbetyg (det står överst på betygsdokumentet), men när det gäller lön och arbetsbeskrivningar för vårdbiträde respektive undersköterska - då ska du ta kontakt med ditt fackförbund. Är du anställd som vårdbiträde ska du ha lön som vårdbiträde, är du anställd som undersköterska ska du ha lön som undersköterska, men dessa frågor kan som sagt ditt fackförbund svara på bättre än vad jag kan. Är du inte medlem i facket ska de ändå kunna svara på dessa frågor.

Du har självklart möjlighet att läsa upp dina betyg. När det gäller dina IG-betyg ska, i första hand, du ta kontakt med den skola du gått på. Det är nämligen den lärare som du haft som ska ge dig uppgifter så att du kan rätta till ditt betyg. Om du vill läsa upp ett redan Godkänt betyg kostar det pengar, men kolla med skolan hur mycket det kostar. Ta kontakt med
studie- och yrkesvägledaren på din gamla skola så ska du bli hänvisad till hur du ska göra.

Lycka till!

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar