Frågor och svar om kille

22 Apr 2002, 08:32 131
Annat, 0 år
Question


Hej ! det har tagit slut mellan mig o min kille som jag älskar verkligen mycket och jag känner mig dålig. Det känns som att världen betyder inget o det finns inget o leva för nå längre! Jag känner mig ensamm och har försökt ta livet av mig flera gånger.. jag börjar bli rädd för mig själv.. det skrämmer mig på sista tiden hur jag beter mig!!! Jag älskar honom fortfarande och snart står jag inte ut!! jag gråter varje dag o varje natt o kan inte sova!!! det enda jag tänker på det e han.. hur långt tid kommer det här hålla på??? jag orkar inte vänta jag vill bara DÖ!

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Att förlora den man älskar är oerhört smärtsamt och många känner som du, nämligen att det inte finns något att leva för längre. Det kan vara svårt i den situationen som du befinner dig i att förstå, att dom flesta människor faktiskt har upplevt det som du går igenom nu, och att dom flesta med tiden kunnat finna lyckan på nytt. Tiden läker ju alla sår, säger man, och det finns väl en viss sanning i det, men det hjälper ju inte när man som du är mitt i det!

Det som jag tycker är allvarligt i ditt fall, är att du inte bara känt det som att du vill dö, utan att du faktiskt också försökt att ta livet av dig. Vi människor kan av olika anledningar ha olika svårt att hantera det här med att bli lämnade och övergivna. Och i ditt fall verkar det just nu ta över hela din person och till och med få dig att utföra handlingar som uppenbarligen skrämmer dig själv.
I ett sådant läge tycker jag det är dags att söka hjälp av någon som man kan prata med, för att du ska kunna hantera situationen utan att göra dig själv illa.

Mitt råd är att du kontaktar antingen Ungdomsmottagningen som ligger närmast dig, eller skolkuratorn. Jag tror att om du får någon att prata med och dela den här hemska upplevelsen med så kommer du att kunna ta dig igenom det hela utan att skada dig själv.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar