Frågor och svar om onani

22 Apr 2002, 08:33 128
Annat, 0 år
Question


Hej!
Det tjatas ganska mycket om orgasm. Men jag vet inte om jag nånsin fått det.Vad kallar man det som sker när man tex onanerar själv? Jag får alltid en skön känsla och sen så rycker jag lite, efter det så har uppetsningen upphört helt. Men jag vet inte om det är orgasm. Det jag vill veta alltså är vad man får om man inte får orgasm? För nånstans "slutar" det ju.

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Det du beskriver låter som en orgasm. En orgasm kan kännas olika för olika personer, men det här att du får en skön känsla, rycker lite och att upphetsningen sedan upphör låter som sagt som en orgasm. Om man inte får orgasm så får man ingenting. Man kan ha det skönt när man onanerar, eller har sex med en annan person utan att man för den skull får orgasm. Upphetsningen kan upphöra utan att man fått orgasm av massor av anledningar. Man kan faktiskt ibland helt enkelt tappa intresset utan att man för den skull fått orgasm. Man kanske är lite trött, eller inte har tid att hålla på längre, inte har riktig lust, eller nöjer sig med att det bara är skönt och struntar i orgasm, eller att man har svårt att få orgasm, eller vad som helst. Det kallas inget speciellt utan är bara sådant som händer.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar