Frågor och svar om tankar kring homo-bisexualitet

22 Apr 2002, 08:36 243
Tjej, 0 år
Question


jag tror nog att det skulle vara lättare för mej att ha sex me en tjej efter som jag slappnar av bättre när jag polar me tjejer än med killar....är jag lesbisk???

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Du behöver inte vara lesbisk utifrån det du skriver. Det verkar inte som om du har provat att sex med en tjej, utan mer att du tror att det skulle vara lättare.

Många människor får hålla på och testa ganska länge innan dom vet om dom är homosexuella, bisexuella, eller heterosexuella. Andra vet liksom direkt, utan att ha prövat överhuvudtaget. Men eftersom du ställer frågan om du är lesbisk så kan du inte tillhöra dom som vet direkt. Däremot kanske du framöver kommer att pröva att ha sex med båda könen och efterhand, eller efter första gången, känna vad som gäller för dig. Men man är inte med automatik lesbisk bara för att man tror att det skulle vara lättare att ha sex med en tjej.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar