Frågor och svar om kärlek

22 Apr 2002, 08:38 168
Annat, 0 år
Question


Jag har varit tillsammans med min kille i lite mer än ett år nu, och han är min första kärlek... den första och enda jag haft sex med.
Han har haft ett antal innan och jag har jättestora problem med att jag tänker på de tjejer han har varit med innan och får hemska bilder på de tillsammans...

Sen tänker jag att jag inte haft en enda innan...
Jag undrar egentligen inte hur det är med någon annan, det är bara det att jag verkligen önskar att jag haft någon innan min nuvarande...
Ganska dumt kanske.

Jag älskar min pojkvän över allt annat, men just när jag tänker på sånt här så blir jag mycket ledsen och mycket förvirrad...
Jag vet inte vad jag ska göra för att få stopp på dessa tankar, för jag vill verkligen dela mitt liv med min kille för jag vet redan att han är den bästa för mig.
Men det känns så jobbigt att jag träffade rätt kille först.
Det kanske egentligen borde vara en bra sak.

Jag vet ju dessutom att han också älskar mig över allt annat, men samtidigt så känns det som om att jag bundit mig för tidigt, jag är bara 19 år, han är 21.

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Jag tycker inte att du ska göra så mycket när det gäller hur du tänker. Tankar som dina är ganska naturliga att ha när man själv inte haft någon annan, emedan ens partner har haft det. Hade du haft ett förhållande med någon annan så hade du förmodligen inte tyckt att det varit så märkvärdigt att han varit med andra tjejer. Du hade nämligen då vetat att gamla relationer bleknar bort och spelar i dom flesta situationer ingen roll. Dom hemska bilder du ser framför dig av din pojkvän och hans gamla tjejer hade garanterat varit mer ofarliga om du själv haft andra relationer. Nu utgår du från hur du känner för din kille NU, och tänker att han varit så här med någon annan. Hade du haft en gammal relation så hade du känt vilken skillnad det är att tänka på en gammal partner och sin nuvarande som man är kär i. Det har liksom inget med varandra att göra.

Men när det gäller det här med att binda sig för tidigt så tycker jag att du går händelserna lite långt i förväg. Jag säger inte att inte du och din pojkvän kommer att leva tillsammans resten av livet, men det finns faktiskt en chans att det inte kommer vara så. Varje gång man går in i en relation så "binder" man ju sig. Men sedan vet man inte om det är för evigt eller inte. Det får framtiden utvisa, och det tycker jag att även du i ditt fall ska låta den göra.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar