Frågor och svar om kärlek

22 Apr 2002, 08:38 137
Annat, 0 år
Question


hej,
för ca 1år sen så var min nuvarande pojkvän otrogen mot mig, å vi hade eller jaa jag hade ett samtal med honom om det vi satt å pratade om det i över en timme å jag sa att jag skulle försöka förlåta honom å försöka kunna lita på honom igen.
Men nu ligger det till så här att jag har inte kunnat det...jag drömmer mardrömmar om det å det hjälper inte att han jobbar natt så ofta som han gör....men det som stör/äcklar mig mest e att det e 7års skilland mellan dom två hon var inte ens "byxmyndig" jag blir så äcklad utav detkan knappt tänka på det utan att känna kvälningar!
borde jag göra slut eller ska jag försöka bearbeta det?

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Om du skall göra slut eller inte kan jag inte svara på, men en sak kan jag säga och det är att du bör prata mer med din pojkvän om detta. En otrohet är något som rubbar hela förtroendet man haft för varandra i ett förhållande, och det är inget som man löser på en timme. Den som har blivit bedragen behöver ofta lång tid för att bearbeta sveket och behöver dessutom få prata och älta det hela gång på gång innan man kan börja förlåta. I ditt fall så finns det tydligen speciella omständigheter med att hon var så ung, som gör att det känns extra jobbigt för dig. Detta behöver du prata med din pojkvän om. Jag tror att du har massor med frågor till honom kring detta, som han kanske inte alltid kommer att kunna svara på, men som du måste få ställa. Det verkar nu som om du försöker komma igenom den här otrohetsaffären på egen hand och det är väldigt svårt. Ni är två om detta och detta är inget som du skall gå och bearbeta för dig själv. Ibland kan det vara så att man behöver söka hjälp av någon utifrån, varför du gärna kan vända dig till någon kurator på Ungdomsmottagningen, eller öppenpsyk. Men det viktigaste är att du blandar in din pojkvän i detta och att du får bearbeta det här tillsammans med honom tills du känner dig färdig. Först då kan du veta om du vill ge ert förhållande en ny chans eller inte.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar