Frågor och svar om kärlek

23 Apr 2002, 10:29 130
Annat, 0 år
Question


hej!!
Min kille har varit otrogen mot mig en gång och han är alltid elak mot mig. Vad ska jag göra... Jag älskar honom och vill helst inte göra slut.

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Otrohet i sig, är någonting man kan jobba sig igenom som par om båda vill och orkar. Men det betyder att det måste finnas en stark kärlek att bygga på och att båda verkligen vill och tycker att förhållandet är värt att satsa på. Det betyder också att den som varit otrogen måste vara villig att verkligen anstränga sig för att reda ut det hela och låta den som blivit sviken vara ledsen, arg och få reagera, annars finns det aldrig en chans att man kan komma igenom en otrohetsaffär.
I ditt fall så verkar det finnas dåliga förutsättningar för att ni skall klara av något sådant. När du säger att din kille är elak mot dig hela tiden, så verkar han inte ha den minsta vilja att få ert förhållande att funka mer än på hans villkor. Det låter ärligt talat inte som ett kärleksfullt förhållande utan mer som att din kille utnyttjar din kärlek till honom, och din rädsla för att göra slut.
Jag tycker att du skall vända dig till Ungdomsmottagningen eller till någon nära vän som du litar på. Det viktiga är att du sätter dig ner tillsammans med någon annan människa och pratar. Berätta för den du träffar vad det är din kille gör som du upplever som elakt och hör hur han/hon ser på saken. Försök sedan svara på frågor om varför du är tillsammans med honom, om du tror att han kommer att förändra sig om du pratar med honom om att du tycker han är elak, och hur framtiden tillsammans med honom ser ut. Därefter kan du fatta ett beslut om du skall satsa på honom eller om du skall göra slut.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar