Frågor och svar om tjej

25 Apr 2002, 14:35 329
Tjej, 0 år
Question


Min dröm är att bli pilot... Min stora passion är att flyga stridsplan, men eftersom jag är tjej och en utbildning från arméen skulle krävas för det har jag valt att satsa på att flyga turist plan i ställe. Jag lade på märket att jag ALDRIG åkt med en kvinnlig pilot! Vad krävs för att bli pilot och hurdan utbildning är det? Är penis ett kriterie för att bli pilot?! Jag är 165cm lång... TACKAR PÅ FÖRHAND!!!!

Svar

Jag rekommenderar dig att gå in på www.lidair.se en privat anordnare av pilotutbildning i Sverige samt Trafikflyghögskolan i Lund, www.tfhs.lu.se för att läsa mer om krav och annat. Den förstnämnda utbildningen tar ut en kursavgift (det står inte hur hög den är), medan Trafikhögskolan i Lund är en högskoleutbildning som inte tar ut någon avgift.

Nej, man behöver inte ha penis för att bli pilot, enligt ett svar på en liknande fråga blir kvinnor bra piloter. Men det är väl killarnas medfödda tro att de kan bäst och mest, och att vi tjejer låter dem hållas med det, som gör att vi inte ser så många kvinnliga piloter.

När det gäller krav mm ska du kolla på Trafikhögskolans sida, den är bäst av de båda jag nämnt.

Lycka till!

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar