Frågor och svar om jobb

25 Apr 2002, 14:41 227
Annat, 0 år
Question


Hej!

Jag är 16 år. Skulle gärna vilja ha ett sommar jobb. Jag fick hem en ansöks blankett om sommarjobb, men kasta det på grund av att jag var helt säker på att jag inte skulle vara kvar i Sverige under sommaren. Mina planer blev ändrade. Nu är jag osäker på om jag kommer att hinna söka in på något jobb. Skulle bli jätte glad om du skulle kunna skicka mej adressen, ett telefonnummer eller en ny ansöks blankett till något jobb som har med barn att göra. Jag hade tänkt mej på något kollo, kanske.
TACK!!

Svar

Jag kan tyvärr inte skicka några ansöknings-blanketter. Det du ska göra är att tala med din studie- och yrkesvägledare som kan ge dig tips på hur du ska göra.

Mitt tips är att du frågar de du känner om de vet någon som vill anställa någon under sommaren. Du kan också ta kontakt med olika föreningar som har barnverksamhet om de behöver anställa någon. Du ska självklart kolla på Arbetsförmedlingen för att se vad de har fått in för lediga jobb. När det gäller Arbetsförmedlingen kan du antingen gå in på deras kontor eller gå in på deras hemsida, www.ams.se för att se vad som finns inlagt där.

Ett tips för framtiden är - ha flera krokar ute samtidigt, då är det större chans att du får napp. För din del är det sent att vara efterklok, du skulle sökt sommarjobb när du hade chans till det, för man kan alltid tacka nej. Det är tyvärr inte så enkelt att man söker ett jobb och får det, utan man söker flera jobb och KANSKE får ett, helst när det gäller jobb som inte kräver någon yrkesutbildning. Tänk på det nästa gång.

Lycka till!

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar