Frågor och svar om kärlek

26 Apr 2002, 18:45 212
Kille, 0 år
Question


Hejsan... Jag och mitt ex har haft sex 1 gång nu efter vi gjorde slut och hon älskar mig men jag gör tyvärr inte desamma... Hon vill att det ska hända igen... Vad ska jag göra??? Vill inte såra henne...!!? Hon har sånna komplex!!! Snälla hjälp mig att fina en lösning...!!! Tack

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Jag tycker att du ska prata med henne snarast och berätta hur du känner. Att ni haft sex tillsammans nu efter att ni gjort slut innebär sannolikt att hennes förhoppningar om att få dig tillbaka ökat, varför du skall prata med henne så fort du bara kan. Att du berättar för henne hur du känner kommer självklart att såra henne mycket till att börja med, men det är bättre än att hon skall gå runt och hoppas, när du ändå vet att ni inte kommer vara tillsammans något mer. Du hjälper inte henne, eller hennes dåliga självförtroende genom att dra ut på det, eftersom hon kommer förstå förr eller senare att du inte älskar henne. Det blir bara värre för henne om det skulle ta tid att upptäcka att det är så det är. Nej, ta mod till dig och prata ärligt med henne. Om det är så att hon har dåligt självförtroende så kan du ju tänka ut i förväg vad du skall säga så du inte bara kastar ur dig något som sårar henne i onödan, men som sagt, du måste vara ärlig och tala om att du inte älskar henne.
Det är ju inte ovanligt att en tjej och kille som varit tillsammans har sex någon gång även efter att dom gjort slut. Många har svårt att bara klippa av banden och gå vidare, men eftersom du känner som du gör så får du tänka lite för henne också i fortsättningen. Med det menar jag att du sannolikt har lättare för att säga nej till sex än vad hon har om ni skulle hamna i den situationen igen. Tänk då på att du bara drar ut på pinan och även om det kan kännas frestande att ha sex så trasslar ni bara till det ytterligare när det ändå inte kommer att bli något. Och din förra tjej kommer bara att tro att det faktiskt kommer bli ni två om ni fortsätter ha sex tillsammans.
Nej,stäm träff med henne på ett avskilt ställe och tala lugnt och fint om för henne att du inte har tillräckligt starka känslor för henne för att vilja fortsätta ert förhållande och försök göra en överenskommelse med henne om att ni inte skall ha sex tillsammans längre.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar