Frågor och svar om onani

26 Apr 2002, 18:54 208
Tjej, 0 år
Question


Jag undrar varför jag inte får orgasm när jag har sex men när jag onanerar?

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Dom flesta har mycket lättare för att få orgasm när dom onanerar än när dom har sex med någon annan. Detta kan bero på många saker. En orsak är att man kan vara mer spänd och nervös när man har sex med någon, och orgasm får man lättast när man är avspänd, vilket man oftast är när man onanerar. Det kan också bero på att många känner en press att få orgasm när dom har sex, för att liksom visa att dom är bra sexpartners, eller för att ge sin partner självförtroende. Den här pressen är det inte många som känner när dom onanerar. En tredje orsak är att man själv oftast vet bäst hur man skall smeka sig själv för att få orgasm, och det krävs ofta att man pratar mycket med sin partner om vad man tycker är skönt, och att man liksom tränar tillsammans för att man ska kunna tillfredsställa varandra. Speciellt för tjejen så är det så att hon ofta onanerar genom att smeka klitoris, emedan ett samlag i princip innebär att penisen förs in och ut ur slidan utan att klitoris berörs. Därför krävs det oftast att man hittar sätt att smeka klitoris under samlaget för att tjejen skall få orgasm.

Ja, det var några av de vanligast anledningarna. Jag kan inte svara på vad som gäller för dig, men förhoppningsvis har du fått några idéer om dig själv och varför det är skillnad mellan att onanera och att ha sex.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar