Frågor och svar om kompis

26 Apr 2002, 19:09 147
Kille, 0 år
Question


Jag är singel och har en tjejkompis
som leker med mig... Hon gillar mig inte mer än som kompis, men ja är lite små tänd på henne... Det hon gör är att hon försöker göra mig kåt/upphetsad genom att smeka mig med sin kropp och stryka sitt ben mot min penis(med kläder)... Vad ska jag göra...det skadar mig inte mer än att jag blir mer tänd på henne...!!? Snälla finn en lösning!!! Tack

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Jag är inte helt säker på vad du vill ha för lösning på det hela. Och faktum är att du borde börja just där. Vad vill du själv med denna tjejen? Som jag ser det finns det några alternativ:
1. Du kanske vill att det hela skall sluta med att ni har sex?
2. Du kanske vill att ni skall bli tillsammans, dvs du gillar henne mer än som kompis?
3.Du kanske vill att hon skall sluta leka med dig överhuvudtaget?

Det finns förmodligen fler alternativ, men min poäng är att du måste bestämma dig för vad du vill ha för lösning innan du kan bestämma vad du skall göra åt saken.
Är det så att du vill att ni skall ha sex, eller bli tillsammans så får du försöka satsa på det och göra klart för henne att du gillar henne mer än som kompis. Du säger ju att hon inte gillar dig mer än som kompis, men jag vet ju inte om hon sagt det rakt ut, eller om du bara tror det. Så jag tycker ändå i sådant fall att du gör bäst i att prata med henne om hur du känner.

Är det så att du tycker illa om hennes lek med dig och vill att hon skall sluta, så får du ta ett ordentligt snack med henne och förklara för henne att du vill att hon lägger av, eftersom du tycker det är jobbigt.

Skulle det vara så att det är dom första alternativen som gäller för dig så finns det ju självklart inga garantier för att hon också har känslor för dig, mer än som kompis. Det är liksom en chans du måste ta om du vill satsa på att det ska bli något mer. Men om det är det sista alternativet, och du istället vill att hon slutar med sina lekar, så borde hon göra det om du säger till henne att du tycker det är jobbigt. Annars är hon inte mycket till kompis.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar