Frågor och svar om sex

26 Apr 2002, 19:20 256
Annat, 0 år
Question


Jag har "onanerat" en tjej och hon gjorde desamma med mig... Detta har hänt 2 ggr nu och hon vill att det ska hända igen... Jag har inget emot det men det känns lite fel...!!! Saken är den att vi är inte tillsammans...!!! Jag vet inte om jag ska fortsätta? Vad ska ja göra?

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Jag vet ju inte utifrån ditt brev vad det är som känns fel för dig. Är det så att du inte har känslor för henne, eller är det något med själva onanin som känns konstigt? Det kan också låta lite som om du tycker att man borde vara tillsammans om man skall onanera åt varandra, eftersom du ändå säger att du inte har något emot det.

Jag tycker att du skall försöka reda ut för dig själv vad du vill med det hela. Är det så att du egentligen inte har något emot att ni onanerar åt varandra, men att du helst skulle vilja vara tillsammans med henne på riktigt? Då tycker jag att du skall säga det till henne. Hon kanske känner likadant, eller så gör hon inte det, och då kan du lite enklare bestämma dig för om du är intresserad av att fortsätta eller inte med er onani. Det kanske känns jobbigt att berätta att du vill vara ihop med henne (om det nu är så) men jag tycker du skall satsa och säga hur det är om du nu har sådana känslor för henne.

Är det istället så att det är något annat som känns fel och att du varken vill vara tillsammans med henne eller onanera ihop med henne, så måste du säga det också till henne. Hon kanske blir ledsen om hon nu gillar dig, men det är alltid bäst att vara ärlig när något känns fel.

Nu får du själv försöka fundera ut vad som stämmer på dig och ta det därifrån. Så steg 1 är alltså att du bestämmer dig för vad du vill med den här tjejen och att du därefter försöker få det dit du vill.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar