Frågor och svar om Ätstörningar

16 May 2013, 20:15 433
Tjej, 15 år
Question


Kan man självdiagnosera en ätstörning? Om nästan allt stämmer in på anorexi, fast jag inte är underviktig, kan jag ha UNS då?

Svar
Catherine Koff
Anorexi/Bulimi-kontakt

Hej!

Man kan ha kriterierna som riktlinjer och sedan låta en läkare ställa diagnos. Förenklat - känner du igen dig i alla de andra påståendena så ska du absolut söka hjälp för då har man en ätstörning sedan vilken om det är UNS, anorexi är egentligen inte det viktiga. En ätstörning sitter i tankarna och känslorna och inte vikten eller hur man uttrycker den.
Det är viktigt att ta hjälp för det här och kom ihåg att det går att bli helt frisk. Läs gärna mer om vård på abkontakt.se och hör av dig till närmsta ätstörningsenhet.

Du är värd att få må bra med dig själv och kroppen!

All värme och styrka på vägen.

Kram, Catherine

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar