Stöd & Svar

16 Apr 2013, 20:43 140
Tjej, 15 år
Question


Jag och min bästa kompis har hållit på och "strulat" rätt länge nu med hur vi känner för varann. Hon är lesbisk, jag är hetro (vad jag vet) och jag har aldrig brytt mig om det. Men allt det här börjar bli väldigt jobbigt nu efter som att varken jag eller hon vet vad vi egentligen känner för varann. Ibland vill jag ha henne so bad och ibland vill jag lägga huvudet i hennes knä utan att det blir fel och misstolkas, men det går inte längre. Jag vill bara veta hur det är mellan oss, hur ska vi göra för att ta reda på hur vi verkligen känner för varandra? Vår kompis relation är väldigt stark och kan tydligen ta rätt hårda smällar eftersom att vi redan kysst varann ett antal gånger. Men vet inte om den kommer hålla efter en misslyckad kärleksrelation. Det känns inte värt det. Vad ska vi göra?

Tjej, 15

Svar
Maria Marchesan
Nätvandrare, Fryshuset

Hej,

jag tycker att ni ska sätta er ner och försöka prata igenom vad ni känner. Fundera över hur ni känner inför varandra och situationen och er vänskapsrelation och hur ni tror att det skulle kännas och bli om ni blev ihop.

Kanske kan ni bestämma att ni funderar lite var och en för sig först och att ni sedan pratar om det några dagar senare? Har ni provat att vara ifrån varandra lite grann och se hur det känns då, hur ni tänker på varandra och så vidare?

Ibland är det svårt att definiera känslor och jag tror att det man kan göra är att känna efter, tänka, prata med varandra och, om man vill, prata med andra man har förtroende för.

Ta hand om dig,

Hälsningar Maria

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar