Frågor och svar om tankar kring homo-bisexualitet

2 May 2013, 09:47 226
Tjej, 15 år
Question


Hej,
Jag är en 15-årig tjej och sedan en tid tillbaka har jag fått upp ögonen för en annan tjej. På ett romantiskt sätt. Jag tänker på henne nästan hela tiden och jag tror att jag är förälskad men jag vet inte. Kanske är jag bara förälskad i tanken på kärlek. Men så fort hon är i närheten ler jag (säkert) överdrivet mycket och min andning blir underlig. Jag har fantiserat om att ha sex med henne och så. Det här är första gången någonsin jag haft romantiska känslor för någon av samma kön. Förr har det alltid varit killar och nu är jag så jävla förvirrad. Är jag bi eller lesbisk eller straight?

Svar
Amanda Andersson
Nätvandrare, Fryshuset

Hejsan!

Vad härligt det låter, att förälskad oavsett i vilket kön är härligt och spännande.

Vilken läggning du har kan bara du själv bestämma, jag brukar tänka att en blir kär i personen och inte i könet.

Förstår att du kan känna dig förvirrad då det är något helt nytt du känner, vilket är en helt naturlig reaktion. 

Om du kommer fortsätta bli kär i tjejer, killar eller båda kan inte jag svara på. Men vilket som tror jag det är viktigt att du gör vad som känns rätt för dig och att du följer ditt hjärta.

Ta hand om dig!

Varma Hälsningar 

Amanda Andersson 

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar