Frågor och svar om kärkek

9 Sep 2013, 13:36 214
Tjej, 13 år
Question


Hej.
Jag har ett problem. Eller ja, ett problem kanske man inte kan kalla det. Jo, jag har mina kompisar i skolan och vissa av dom har kille. Det är jätte kul att dom tycker om varandra och så. Men jag har själv aldrig upplevt att bliva kysst mm.
Men jag är ganska orolig för detta med kärlek. Jag har nog aldrig varit kär för jag vet inte hur kärlek känns.

Mina kompisar frågar ibland om jag är kär i någon men jag svarar bara att jag inte vet. Och det gör jag inte heller för jag vet inte HUR det ska kännas.... :(


Snälla hjälp mig! Jag skulle så mycket vilja veta hur kärlek är och hur det känns.

Kram

Svar
Viktoria Hugosson
Nätvandrare, Fryshuset


Hej!

Det är många som går runt i samma funderingar som du. Att vara orolig för kärlek innan man har upplevt det är vanligt då man inte vet vilka förväntningar man ska ha och vad som förväntas av en.

Jag förstår att det måste vara jobbigt när många av dina vänner har killar och de frågar dig om du är kär i någon. För vissa kommer kärleken tidigt och för andra tar det längre tid. Det viktigast är att inte ha bråttom och ta det i sin egen takt. Att tvinga fram känslor är aldrig bra. Kärlek ska vara positivt och inte kännas påtvingat.

Hur kärlek upplevs är alltid individuellt men det som brukar vara ett tecken på att kärlek är på väg är när man mår bra av att vara nära en annan person. Det kan också kännas pirrigt och nervöst. Det är vanligt att bli uppmärksam på sig själv och hur man beter sig. Det är däremot viktigt att alltid försöka vara sig själv oavsett hur kär man blir.

Jag tror verkligen du kommer känna när kärleken är på väg!

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar