Frågor och svar om internet

15 Apr 2013, 11:51 227
Tjej, 18 år
Question


Jag har en blogg som jag vill ta bort helt och hållet från google. Trots att jag raderar och inaktiverar den finns mina bilder kvar på google vilket betyder att när jag söker på mitt namn, så kommer oändligt många bilder upp på mig vilket jag inte tycker om alls. Jag har försökt att följa anvisningarna på googles hjälpcenter, men det funkar inte. Vad ska jag göra? Jag vill verkligen få bort dessa bilderna.

Svar
Redaktionen
Ungdomar.se

Hejsan! Det är knepigt det där med Google och vad som går att hitta och inte hitta på nätet. Även om du raderar din blogg helt och hållet kan det hända att bilder och inlägg fortfarande finns indexerade hos Google i ett par veckor, till och med månader.

Detta beror på att Google inte kollar alla världens miljarder hemsidor exakt hela tiden. De har ett gäng datorprogram som bestämmer vilka sidor som ska genomsökas, hur ofta de genomsöks och hur många sidor från varje webbplats som hämtas. Därför kan de ta ett tag innan "Googlebot" besöker din gamla blogg igen, upptäcker att den är raderad och plockar bort dina bilder från sökresultatet.

Vi ska dock erkänna att vi inte är några experter på Google eller sökmotorer. Så om du vill ha mer info och svar från folk med lite mer koll föreslår vi att du vänder dig till forumet Sweclockers: http://www.sweclockers.com/forum/

Lycka till och hoppas att dina bilder försvinner snart!

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar