Frågor och svar om självskadebeteende

29 Apr 2013, 16:25 244
Kille, 20 år
Question


Hej behöver verkligen hjälp, mår skitdåligt pga att jag fick veta att min tjej e döende o mina föräldrar skiter i det o bara trycker ner mig, funderar på att börja skada mig själv så vill verkligen få hjälp

Svar
Helena Meyer
Föreningen Tilia


Hej,

Inga föräldrar har rätt att trycka ner sina barn! Och framför allt inte om din flickvän är sjuk och döende. Jag kan förstå att tankar på att skada dig kommer när du är stressad och mår dåligt, men försök att hitta någon som du kan prata med. Finns det någon vuxen som du litar på? Kanske i skolan, lärare, mentor, kurator? Eller om du har möjlighet att kontakta ungdomsmottagningen? Jag tycker också att du ska maila Karin Borgström här på Stöd & Svar, hon är diakon och psykiater och van vid att samtala kring svåra frågor. Självklart kan du också samtala med någon av oss Nätvandrare på Skype. Kolla på natvandrare.fryshuset.se när vi är online.

Ta hand om dig!

 

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar