Frågor och svar om obesvarad kärlek

9 Sep 2013, 15:01 366
Tjej, 15 år
Question


Hej, vänt mig hit ang kärleksproblem
jag är en 15 årig tjej som går i 9an och är väldigt, väldigt kär i en kille i min klass. Vi började hänga i november 2012 och det var då jag började intresseras av han. Vi hängde ofta på rasterna och rökte i en port bakom skolgården. i januari började jag väcka känslor för honom och det var då som han började hänga med de mer populära i 9an. Vi hängde mer ändå, men han hängde mer o mer med dom. Det va i januari som han börja ha det struligt i familjen och jag fanns alltid där för han när han behövde en hjälpande hand. vi kunde skolka och sitta ute och röka o bara snacka om allt. i början på fenruari berättade jag om mina känslor för han och han tog det bra. han litade på mig o jag litade på honom. men folk började märka hur mycket vi hängde och folk fråga om det var nåt mellan oss. det var det kanske lite, men han har aldrig berättat om sina känslor för mig.
de senaste 3 veckorna har han varit mer med hans nya gäng och de vet om att jag gillar han.

det jobbiga är att jag inte vet va han känner föör mig o han har slutat hänga med mig, han vill inte att hans gäng ska se oss tillsammans. jag vet inte va jag ska göra, är så förvirrad. han hänger med fel personer o hans gäng pratar bakom hans rygg och jag vet inte hur jag ska förklara detta för honom heller. det händer att vi står o röker nån gång i veckan men förut va de varje dag o jag saknar honom verkligen trots att jag ser han varje dag. han har slutat smsa mig tillochmed. jag har inte gjort nåt fel så jag fattar inte varför han är så. snälla hjäälp

Svar
Viktoria Hugosson
Nätvandrare, Fryshuset


Hej!

 

Det måste vara jobbigt att tycka om någon så mycket och samtidigt inte veta vad den personen känner. Det måste också vara jobbigt att tappa kontakten med någon som har stått en så nära.

Eftersom du redan berättat om dina känslor för honom så vet han antagligen att du fortfarande är kär i honom. Då han aldrig har berättat för dig om sina känslor är det svårt att veta hur han känner. Jag tycker inte det låter som att han känner likadant som dig och om han gör det verkar det som han har svårt att stå upp för sina känslor. Frågan är om du  vill ha honom som vän trots att han kanske inte känner likadant?

Det du kan göra är att prata med honom och berätta att du tycker det är tråkigt att ni inte har lika mycket kontakt längre och att du gärna vill umgås mer med honom. Om du vill kan du även nämna att du har hört hans gäng prata bakom hans rygg. Det är sen upp till honom vilka val han vill göra. Om han inte tar dig på allvar är han inte värd dig varken som vän eller som flickvän.

Du är värd någon som bryr sig om dig och är angelägen om att höra av sig! Detta gäller både för vänner och för en kärleksrelation.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar