Stöd & Svar

11 Apr 2013, 20:36 122
Tjej, 13 år
Question


För drygt ett år sedan började jag må väldigt dåligt, min pappa var, och är, alkoholist och när jag inte kunde förändra honom ville jag förändra mig själv. Det jag nu ska berätta om skedde under ca 1,5 månad. På morgonen och under skoltid åt jag väldigt lite eller ingenting för att svälta mig själv för att gå ner i vikt, när jag sedan kom hem så hetsåt jag otroligt mycket och efter det mådde jag så dåligt över mitt ätande att jag började spy upp det. Det blev en vana och jag spydde typ 3 gånger i veckan. Jag lyckades komma ur vanan att spy och försöka svälta mig själv men jag hetsäter fortfarande. Jag har inte berättat för någon om detta och min fråga är, räknades det som bulimia? Jag tänker alltså att det vore lättare att börja meningen med något i stil med "jag tror jag hade bulimia..." när jag ska berätta för min mamma om det.

Svar
Catherine Koff
Anorexi/Bulimi-kontakt

Hej!

Börja på det sätt som känns bra. Det är ett bulimiskt beteende men då jag inte är läkare kan jag inte ställa diagnoser.

Jag tycker att du gör helt rätt som berättar för mamma. Det är inte alls meningen att du ska må så här dåligt med dig själv och kroppen. Om du och mamma behöver vägledning om vart man kan få hjälp så läs mer på abkontakt.se.

Var rädd om dig!

Stor kram, Catherine

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar