Frågor och svar om hörsel

9 Apr 2013, 20:47 404
Tjej, 16 år
Question


Hej, jag vet inte om detta är rätt person att fråga detta om men jag testar ändå.


Det är nu så att jag börjar se blixtrar vid olika tillfällen. blåa eller vita blixtrar. När jag ska sova, jag blundar och då kommer en blå blixt farandes(svårt att förklara, men den dyker upp bara som ett starkt ljus). och då öppnar jag ögonen igen för att kolla vad det var..


Sen ibland när jag sitter vid datorn på kvällen (mörkt ute) så brukar det blinka vid sidan av ögonen (jag ser det i ögonvrån)

Och sen ett annat problem är att ibland när jag har precis släckt och ska sova så hörs det typ som om kranen är på, fast den inte är det. utan som om mina öron/hjärna spelar mig ett litet spratt.

Känns som om min hörsel har förbättrats sen tidigare för nu hör jag tydligen vissa saker som ingen annan hör, på långt håll.

och sen undrar jag om synen kan förbättras lite? eftersom jag är närsynt på ena ögat och har glasögon för det ibland (läsglasögon) men jag tycker jag inte behöver dom längre, eftersom jag kan se bättre på långt håll än tidigare.


så.... är det något fel på mig?

Svar
Karin Borgström
Diakon, Fryshuskyrkan


Hej!

 Det är inte vanligt att man börjar se eller höra bättre, men det kan ibland kännas så, speciellt att man blir känsligare för ljus och ljud än man varit tidigare.  Det brukar i  så fall hänga samman med att man är uttröttad och stressad, eller mår dåligt på något annat sätt.   Ibland kan man också uppleva en del ovanliga saker, som blixtar och ljud tex,  utan att det egentligen behöver betyda så mycket. Men om blixtarna och ljuden inte går över utan fortsätter och blir ännu mer besvärande tycker jag du skall gå till en läkare och prata med honom/henne om det.  Kanske behöver man göra någon undersökning för att se att du är frisk.   

Lycka till!

Karin

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar