Frågor och svar om tinnitus

6 Sep 2013, 13:10 132
Kille, 13 år
Question


Tja, jag har på senaste tid börjat oroa mig för tinnitus, Det har hållt på i 1 vecka nu. Jag får ångest och försöker hela tiden fokusera på min hörsel för att säkra att jag inte hör ett pip, dock ibland när det är riktigt tyst runtomkring mig, främst när jag ska gå lägga mig så börjar jag tänka på det där pipet och då hör jag ett liteet pip som blir högre ju mer jag fokuserar. Så för att jag ska kunna släppa det, är det tinnitus eller ett pip som alla har? jag måste som sagt "fokusera fram det" annars stör det mig inte alls. Ett svar ifrån dig skulle nog kunna hjälpa mig och släppa detta

Svar
Helena Meyer
Föreningen Tilia

Hej,

Jag vet inte så mycket om tinnitus men här kan du läsa mer: http://www.1177.se/Fakta-och-rad/Sjukdomar/Tinnitus/

Om du är orolig för att ha det kan du ringa vårdcentralen och boka en tid till en läkare. Om de tror att du behöver undersökas mer så skickar de dig till en specialist på området.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar