Frågor och svar om utseende

12 Apr 2013, 16:04 179
Tjej, 13 år
Question


Hej ! Jag är en 13 års tjej som är omkring 168 - 170 cm och väger 56kg. Jag har redan fått min mens och har nu en ganska kvinnlig kropp. Jag går på Badminton , Volleyboll och Zumba fast inget verkar funka. Har du några tips på hur man kan gå ner i vikt?? För att jag tycker både min bak och mina höfter är lite mulliga!
Vill väga 46kg istället ;)

Svar

Hej hej! 

Nu är jag ingen viktexpert men jag tycker verkligen inte att du ska väga 46 kg till dina 170 cm! Det tror jag inte är speciellt hälsosamt. Vissa tjejer är skapta kurviga och kan inte banta bort dem, för det är inte meningen. Tänk om J-Lo, Beyonce eller Kim Kardashian skulle försöka banta bort sina fina kurvor. Det skulle se jätte konstigt ut. De är ju super snygga med sina höfter och rumpor! Acceptera din fina kropp som den är och håll den hälsosam, vilket du verkar göra! Träna, ät bra och svält dig inte! När du väger mindre än din kropp behöver kommer du att tappa din lyster och det är inte fint. 

Ta hand om dig tjejen! 

Susanna

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar