Frågor och svar om självförtroende

17 Apr 2013, 13:26 163
Tjej, 13 år
Question


Detta är en dum fråga men ville bara skriva av mig...

Jag ser rätt så bra ut tycker jag, men min näsa förstör allt. Den är stor och "hängig". Så har ett dåligt självförtroende pga det. Finns det ett sätt att få bättre självförtroende? Eller får man operera näsan om man är mindreårig?

Svar
Amanda Andersson
Nätvandrare, Fryshuset

Hej!

Förlåt för mitt sena svar, jag har inte vetat hur jag kommer åt svarsfunktionen på nya ungdomar.se 

Vad bra att du skriver in till oss med dina funderingar och jag ska göra mitt bästa för att försöka komma med några tankar kring din fråga. 

Det finns en mängd olika metoder för att få bättre självförtroende och självkänsla, mitt tips till dig är att ta kontakt med någon på elevhälsan eller på ungdomsmottagningen för att få mer stöd och kunna prata med någon professionell om hur du känner/mår. 

Som minderårig får en inte operera näsan, och jag tror det är viktigt att en först försöker få annan hjälp och stöd innan en går igenom ett sådant ingrepp.

Ta hand om dig!

Varma Hälsningar 

Amanda Andersson 


Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar