Frågor och svar om kärleksrelationer

17 Apr 2013, 13:53 172
Kille, 15 år
Question


Hej jag är en kille på snart 15 år jag är kär i min bonus syster hon e snart 22 och jag vet inte hur jag ska göra jag vågar inte prata med henne och jag vill inte att min föreldrar ska veta det i nu jag skulle behöva råd och hjälp på vad jag ska göra jag e född 1998 och hon e född 1991 jag mår dåligt av att hålla det i mig vill att hon ska veta att jag gillar henne men jag vill inte att mina föreldrar ska veta det

Svar
Amanda Andersson
Nätvandrare, Fryshuset

Hej!

Ber om ursäkt för mitt sena svar.

Att bli kär i någon inom familjen, även om det är ett bonussyskon är lite knepigt och det kan lätt bli fel. 

Är jättesvårt för mig att svara på vad som är bäst i din situation, jag skulle nog ända råda dig att avvakta i denna situation och se om det kanske går över eller vad som händer i framtiden då du fortfarande är ung och åldersglappet mellan er gör att ni är i olika stadier i livet just nu. 

Antagligen kommer din bonussyster finnas kvar i ditt liv en lång tid framöver då era föräldrar är tillsammans och om du handlar efter dina känslor kan familjesituationen bli lite konstig då er relation förändras från syskonrelation till något annat. 

Om du känner att du skulle behöva prata med någon om hur du känner så kan jag rekommendera antingen elevhälsan eller närmaste ungdomsmottagning. 

Du kan även chatta med oss på fryshusets nätvandrare, oss hittar du här.

Ta hand om dig!

Varma Hälsningar 
Amanda Andersson 


Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar