Stöd & Svar

11 Apr 2013, 20:32 109
Kille, 20 år
Question


Hej!

Jag är en kille på 60kg och är 185 lång.

Jag vill men har svårt för att öka i vikt. Blir mätt blixtsnabbt när jag äter vilket försvårar viktuppgången. Sedan blir jag småhungrig efter någon timme igen och oftast har jag då blivit trött av att smälta maten sedan den tidigare måltiden. Detta gör att latheten på något vis övervinner min ambition om att lägga på mig några kilon. För inte kan jag springa och äta var och varannan timme? Särskilt inte på arbetsplatsen där man har förutbestämda lunchtider.

Hur gör jag för att ställa in min kropp till att äta mer på bestämda tider istället för miniportioner utspritt över dagen?

Andra generella tips för ökad viktuppgång?

Svar
Catherine Koff
Anorexi/Bulimi-kontakt

Hej!

Jag tycker att man alltid börjar med att uppsöka en läkare så de får kolla din ämnesomsättning och värden.

När eventuella sjukdomar utesluts så tror jag på att hålla sig, som du är inne på, ordentliga portioner, mellanmål på bestämda tider. Går du ändå inte upp i vikt så är du som många män är - naturligt smala. Då tycket jag att du ska satsa på att acceptera din kropp.

Var rädd om dig!

Catherine

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar