Frågor och svar om självförtroende

17 Apr 2013, 15:16 159
Tjej, 15 år
Question


Jag känner mig i stort behov av att öka självkänslan och självförtroendet, trött på att gråta mig till sömns över hur ful och värdelös jag är. Vill kunna lägga mig med ett leende på läpparna, kunna gå helt självsäker på skolan och inte vara rädd för vad någon tycker och tänker..

Har du några tips?

Svar
Amanda Andersson
Nätvandrare, Fryshuset

Hej! 

Ursäkta för mitt sena svar, jag har haft svårt att hitta svarsfunktionen på nya ungdomar.se 

Jag tycker det låter som att du inte mår så bra, ingen människa ska behöva gråta till sig till sömns och känna sig ful och värdelös. 

Att vara ung kan vara en svår tid för många, pressen att passa in och vara "rätt" är stor och det är lätt att känna att en inte duger eller räcker till. 

Men även om det är en svår tid för många betyder det inte att det ska vara så, det finns massor av bra stöd och hjälp som en kan få. 

Har du pratat med någon om hur du mår och känner dig? Om inte så tycker jag du ska gå till elevhälsan eller ungdomsmottagningen för att få stöd ifrån någon professionell. Genom att prata om hur du mår kan du få hjälp att må bättre. 

Om du har gjort det men att du inte tycker att du har fungerat tycker jag du ska försöka få en ny kurator som det fungerar bättre med. 

Om du vill kan du även chatta med oss på Fryshusets Nätvandrare , med oss kan du prata om allt mellan himmel och jord. 

Ta hand om dig och kom ihåg att det kan bli bättre.

Varma Hälsningar 

Amanda Andersson 


Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar