Frågor och svar om mobbning

9 Apr 2013, 20:58 217
Kille, 15 år
Question


hej, jag vet ej varför det är såååååå fel av mig att vara en brun jude. jag har inte hetsat mot dem jag har bara vandrat runt i skolan och jag delar inte mina åsikter till någon annan.

Svar
Karin Borgström
Diakon, Fryshuskyrkan

Hej!

Jag har lite svårt att riktigt förstå vad du menar, men om jag fattar rätt är det andra  i skolan som kritiserar eller mobbar dig för din hudfärg och religion???  Det får de verkligen inte göra!  Precis som alla andra människor har du rättighet att bli respekterad för den du är, och du får också uttrycka dina åsikter till andra så länge som du inte förtrycker eller mobbar någon annan genom dem.  Prata med någon vuxen, kuratorn eller en mentor, eller någon annan du litar på, så kan ni resonera om situationen.  

Det låter också som om du är ganska ensam? Kanske skulle du försöka söka dig till andra som delar dina intressen? När man har något gemensamt man gillar och brinner för, blir det där med utseende och religionstillhörighet kanske inte så viktigt?

Lycka till!

Karin

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar