Frågor och svar om olyckligt kär

18 Apr 2013, 16:59 184
Tjej, 15 år
Question


jag är 15 år och gravid med mitt ex. vi gjorde slut strax innan jag fick veta att jag väntade barn. det är nu snart 8 månader sen, och nyligen var vi tillsammans igen, (alla 8 månaderna var han dökär i mig) , men han började undvika mig så jag gjorde slut, trodde att han tappat känslorna, och dagen efter jag gjorde slut så kommer han med sugmärken till mödravården. sen dagen efter det har han en ny tjej. jag känner att jag bara vill ta livet av mig och försvinna, jag har blivit så deprimerad att han har ny tjej så dom har fått stoppat två förtidiga förlossningar redan. jag är alltså så stressad så barnet inte mår bra och vill komma ut. jag har sagt till han att jag älskar han men allt jag får till svar är att han har tappat känslorna, och ibland säger han att han har känslor. han och hans tjej har varit tillsammans i två veckor och dom säger att dom älskar varandra redan. jag vet fan inte vad jag ska göra.. varken jag eller bebisen mår bra av all denna jävla skit. jag tror inte någon som inte suttit i samma sits vet hur det känns.

vad fan ska jag göra? jag är så förbannat kär och han bara kastar mig i väggen, vad ska jag göra för att må bättre?

Svar
Jenny Elserth
Nätvandrare, Fryshuset

Hej tjej 15 år!

Inte undra på att du är ledsen och orolig - det är massor som händer för dig just nu. Bara det att du är gravid och snart ska få barn är ju en jättestor sak och kommer att innebära en stor förändring för din del i livet. Och på det har du fortfarande känslor för pappan till barnet, ditt ex.

Jag tror att du skulle behöva prata med en vuxen som du har förtroende för kring allt som du tänker på, det viktigaste som finns nu är ju att du och din bebis mår bra! Ta upp det på nästa BVC-besök, de kan hjälpa dig att få prata med någon. Du behöver kanske också prata med denne om hur det kommer se ut med ditt ex framöver, kommer han att träffa barnet tex? Hur ska ni planera det i så fall? Vad gäller killen så är det jobbiga att du inte kan förändra honom, han är som han är och gör det han gör. Du behöver prata med någon om din besvikelse över honom. Tids nog kommer du att må bättre, det vet jag! Hör gärna av dig igen om du vill: [email protected]

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar