Frågor och svar om träning

2 May 2013, 11:29 128
Tjej, 14 år
Question


Hejhej, jag har gjort legwork out hemma i säkert 2 år snart. Har gjort utfalls steg, squats osv då jag mest satsar på att få större röv.. Den har inte växt ett dugg och jag börjar undra om det är pågrund av mina gener kanske? Mina vader och lår har dock växt och är stora feta muskelberg, men inget på röven.. Snälla hjälp mig, pusshej

Svar
Louise Larsson
Hälsopedagog

Hej!

Ingen rumpa? Då är vi två! Innan jag skriver något mer vill jag bara varna dig lite för att träna för ensidigt. Försök alltid att inkludera hela kroppen i din träning. Det mår den mycket bättre av. Men vad gäller rumpan så finns det givetvis en massa olika övningar du kan testa. Allt från olika ben- och höftlyft till ryggplankan. Titta på följande sida för tips och utförande. Jag har redan filtrerat sidan så att den bara inkluderar övningar som tränar rumpa/sätesmuskulaturen.

Styrkeprogrammet.se - Rumpa/säte

Kram, Louise

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar