Frågor och svar om kärleksrelationer

23 Apr 2013, 13:32 190
Kille, 15 år
Question


Hej!
Det är så att jag har gillat en tjej tidigare, men sen så hade jag inga känslor för henne och vi blev bättre vänner, och vi är bästavänner och jag gillar henne så sjukt mycket, jag och hon ska till Tyskland med skolan och så snackade vi om resan dit, och så sa hon jag kommer kollapsa innan vi kommer fram, så jag kommer behöva första hjälpen, och jag tror att hon gillar mig för så säger man väl inte till någon som man inte gillar? Och hon gillar att gå nära mig hålla på med mina händer och annat, så jag vill ha hjälp med hur jag ska säga till henne att jag gillar henne!!

Riktigt tacksam för snabbt svar!
Kille på 15 år

Svar
Amanda Andersson
Nätvandrare, Fryshuset

Hej!

Fick den här frågan vidarebefordrad till mig så därför har ditt svar dröjt, jag  ber om ursäkt för det. 

Vad bra att du skriver in till oss. Att vara kär i sin bästa kompis kan vara riktigt jobbigt, men också riktigt bra för att man redan vet så mycket om varandra och fungerar bra ihop. 

Det är svårt att svara på vilket som är det bästa sättet att berätta för henne att du har känslor för henne, att berätta för någon att man är kär kan vara riktigt svårt även i min ålder. Men oftast känns det bra att man gjorde det, även om personen inte är kär i en. 

Jag tror det viktigaste när man ska berätta för någon att man är kär är att man gör det på ett sätt som känns rätt för en själv och att man försöker sätta sig in i den andra personens situation. 

Några tips att tänka på är: 

Se till att ni är ensamma och har tid att prata

Förberedd dig på hur hon kommer reagera på vad du berättar, vad gör du om hon bara vill vara kompis med dig? 

Stort lycka till och ta hand om dig!

Varma Hälsningar

Amanda Andersson Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar