Stöd & Svar

18 Apr 2013, 20:08 108
Tjej, 16 år
Question


Hej! Jag har börjat tänka mer på min vikt. Borde jag se mig själv som "mullig", när jag väger 75+ och är 175 cm lång?
För det senaste har jag tyckt att jag ser äckligt fet ut och bara känner att maten stannar i halsen. Borde jag vara orolig att jag börjar tänka för mycket på min vikt eller något liknande?

Svar
Catherine Koff
Anorexi/Bulimi-kontakt

Hej!

Jag blir glad över att reflekterar över dina tankar, att de inte är bra för dig. Jag tycker att du ska fundera över om det är fler saker som gör ont i livet och som du behöver ta tag i tillsammans med någon? Jag tror att när man har sådana här tankar betyder det ofta att man inte mår helt bra med sig själv och livet. Det är verkligen inte bra att gå med de tankar du har under en längre tid. Fundera lite och ta stöd om du behöver. Tex hos Bup, Umo eller skolkurator.

Var jätterädd om dig!

Kram, Catherine

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar