Stöd & Svar

23 Apr 2013, 16:05 158
Tjej, 20 år
Question


Hej!
Jag har jäääättesvårt att lita på min pojkvän då jag varit med om otrohet och svek i min familj samt av före detta pojkvänner. Jag har nu börjat gå i terapi och allt för att lära mig att lita på honom och bli av med ångesten. Jag frågade honom en sista gång "finns det någonting jag behöver veta som påverkar vårt förhållande? Då vill jag Veta det nu" och han svarade "Nej" och då tänkte jag "Okej bra, nu ska jag börja kämpa med att lita på honom". 1 månad senare kommer det fram att han rökt på (någonting jag hatar att han gör) när han varit bortrest en helg, han lovar och svär det är inget mer. Vi fortsätter prata, det kommer fram att han gjorde det både fredagen och lördagen då han var bortrest, inte bara lördagen som han sa tidigare. Sen säger han "Nu lovar jag att de inte är något mer". 1 h senare ber jag honom "Kan du svära på att de inte är något mer annars kommer någon i din familj dö", då kommer det fram att han rökt på ÄNNU en gång för 3 dagar sedan trots vår diskussion om att jag lämnar honom om han fortsätter med det.
Till frågan, hur ska jag kunna lära mig att lita på honom? Jag älskar honom verkligen men är rädd för att bli sviken igen. Är det ens värt att lägga tid på en kille som gör såhär mot mig? Eller överreagerar jag?

Sååå tacksam för svar!

Svar
Ersta Uffe
Sociolog och Psykoterapeut


Hej!

Jag förstår att det känns jobbigt att bli så där besviken på ngn man tycker om.

Jag rekommenderar att du funderar över vad som är viktiga saker med den som du vill ha till pojkvän. Försök ha med alla olika egenskaper som du tycker är viktiga.

Snygghet, Pålitlighet (Ärlighet), Humor, Drogfrihet, Status, Pengar, Snygga kläder, Bra på att kyssas, Sätter dig främst, Lyssnar när du pratar, Tar hand om dig, Tar dig på allvar.

Fundera sen över vad du skulle kunna klara dig utan och ta sen ett snack med din kille igen.

 

Jag tycker inte att han behandlat dig bra här. Särskilt inte när du berättat om hur viktigt det är för dig med ärligheten.

Lycka till

Uffe 

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar