Stöd & Svar

18 Apr 2013, 20:12 118
Tjej, 14 år
Question


Hej. Jag har problem med tröstätande. Jag äter så mycket socker och kolhydrater att jag mår illa ibland.

Och det hör till saken att jag ÄLSKAR att träna, men när jag äter så fel får jag ju ingen energi till att orka! JAg är inte tjock på senaste året har jag nog gått upp 6-8 kg pga hetsätning osv.

men jag får också sådan ångest när jag tänker på hur mycket pengar som försvinner iväg till sötsaker och sådant.

Så jag skulle vara väldigt tacksam om du kunde ge mej nå tips på hur jag blir av med sötsuget! :)

Svar
Catherine Koff
Anorexi/Bulimi-kontakt

Hej!

Hetsätning är precis som du säger, ofta för att trösta eller döva känslor av ångest. Det här ska du absolut ta hjälp för. Känn efter och läs på abkontakt.se om den vård som finns. Det går också att börja med en psykolog hos tex Umo eller bup.

Sötsuget brukar allt som oftast handla om att man inte fyller på kroppen med vad den behöver. När man dessutom hetsäter för att döva är ju suget även psykiskt så ta hjälp och kom i balans i psyket och med maten så ska du se att det säkert blir bättre.

Var jätterädd om dig!

Stor kram, Catherine

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar