Stöd & Svar

18 Apr 2013, 20:15 124
Tjej, 14 år
Question


Jag börjar fundera på ifall jag har en ätstörning? jag är inte underviktig än.. men det är mitt mål. Jag har tränat 5 timmar varje dag och skriver ner hur många kalorier jag äter. + att jag ska äta bara 100 kalorier per dag. Kompisara har börjat skälla på mej och jag känner mej så ensam när dom blir sura..
Jag har spytt upp maten och nu köpt laxeringsmedel.. Jag får jätte mycket ångest och skär mej om jag äter. hjälp!

Svar
Catherine Koff
Anorexi/Bulimi-kontakt

Hej!

Det här är allvarligt och du behöver mycket mer näring är 100 kalorier och inte träna så mycket. Du behöver ta hjälp och komma till kärnan om vad den här ångesten över kroppen egentligen handlar om.

Läs mer om vård på abkontakt.se
Vissa vill inte börja med den typen av vård utan börja hos tex bup. Huvudsaken är att börja någonstans och inte sitta med det här själv längre.

All värme och styrka på vägen!

Kram, Catherine

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar