Frågor och svar om kompisrelationer

18 Apr 2013, 11:34 182
Tjej, 14 år
Question


Hej, jag har 3 riktigt riktigt bra vänner varav 2 av dom är såna jag hänger med på fritiden och hittar på saker med osv, dom båda är väldigt olika på sitt eget sätt så vi hänger inte alla 3 tsm. Jag har inte alls problem med att prata med folk, jag är inte alls särskilt blyg, jag är social osv men har ändå bara 2 jag hänger med på fritiden. Min skola är svår att beskriva, vi hänger inte i gäng. Vilket jag tycker är jävligt synd, även fast jag har social kompentens är jag inte super populär, jag har en kompis som jag är med hela tiden under skoltid och jag börjar fundera om de är det som hindrar mig till att hitta nya kontakter? Jag kan ju samtidigt inte lämna henne och gå till någon annan? Jag vet inte ens vad min fråga var till er, men jag behöver bara hjälp.. :///

Svar
Amanda Andersson
Nätvandrare, Fryshuset

Hej!

Jag tänker att det är inte mängden vänner som betyder något utan att en har och är med vänner som en tycker om.

Jag tycker inte du ska lämna din kompis för att söka nya kompisar men att du redan har en kompis behöver inte hindra att du hittar fler kompisar i skolan att umgås med. 

Kanske kan ni tillsammans börja umgås med andra människor i skolan?

Om du skulle vilja prata med någon av oss på Fryshusets  Nätvandrare så hittar du oss här.

Varma Hälsningar

Amanda Andersson 

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar