Frågor och svar om Ätstörningar

18 Apr 2013, 20:19 145
Tjej, 14 år
Question


Hej!
Jag har en väldigt dålig vana. Jag äter och äter och äter. Jag är 166cm och väger ca 57 kg. Och är 14 år. Jag tycker att jag är fett och ful. Typ när jag kommer hem från skolan , äter jag en kaka eller några bullar. Och om vi inte har något gott så går jag och köper det. Jag försöker gå på diet , men jag känner mig så beroende av all mat och gott. Och när jag ser de snygga , smala och söta modellerna och skådespelare så mår jag dåligt. Jag smyg - äter och gömmer godis i mitt rum. Jag går både på Zumba och Volleyboll fast jag går ändå inte ner i vigt. :(
Har du några tips på hur jag kan sluta bli beroende?
Och tack om du svarar :)

Svar
Catherine Koff
Anorexi/Bulimi-kontakt

Hej!

Du behöver komma i balans i psyket för att komma i balans med maten. Du behöver jobba med självkänslan och inse att du är värdefull precis som du är och låååång ifrån överviktig.

Ta hjälp med de här tankarna. Gå och prata med någon som kan hjälpa dig. Tex skolkuratorn eller en psykolog på bup.

Du är så värdefull! Får inte glömma bort det!

Kram, Catherine

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar